12 Haziran 2016 Pazar

DİPLOMA MI DİPLOMAMALI MI?

Gündemin ciddiyetini ve sevimsizliğini hiçbir konu bozamasın!  Buna izin vermeyelim.
Hala sokağa çıkınca eve geri dönememe riskin çok yüksek, hala yoktan yere - bunun adı vatan sağolsun falan değil-  askerler, polisler ölüyorlar.

Hala atanamıyorsun. Atanamadığın için de başka mesleklere yöneliyorsun. İnsanın karnı taşla doymuyor ya işte, para kazanmak ve geçinmeye çalışmak her şeyin üzerine zeytinyağı gibi çıkıyor. Para bizim en büyük mevzumuz arkadaşım. O olmazsa karını deşiyorsun, anneni dövüyorsun, çocuğuna zulm ediyorsun.

Sağlık sistemini düzelttik dediklerine bakma, kanser hastalarının alamadığı ilaçlar, doktorlara yapılan saldırılar, gelmeyen sıralar. Senin devlet hastanesine gidip de yaşadığın her ne varsa, onlar işte.

Eğitim desen, bir çuval olsa ve assan , rüzgarsız havada sallanır. Bu kadar boşluğun içinde nesiller yetişiyor.

Ya işçi ölümleri. Sendikasız, haksız, hukuksuz çalıştıtılan mevsimlik işçiler?
Peki ya yargı? Peki ya beni daha kocamdan koruyamayan ama ''aile'' olmanın öneminden böbürlene böbürlene bahsedip beni börek yapmazsam ailemi dağıtacağımla ilgili itham altında bırakan bakamayan kadın aile bakanlarımız? Bunları unutmayın arkadaşım.
Bugün bu ülkedeki trafik kuralları, yaya yolunda durmayan, uzaktan yavaşlaya yavaşlaya gelirken sana eliyle lütfedip ''hadi geç'' dediğini dudağıdan okuduğun kazma şöfore sinirlenişin bile,malum şahsın diplomasından daha mühim.


''Diploması olsa şaşırırdık, buna oy verenler de bunun gibi işte!'' gibi yorumları okumak, duymak beni çok rahatsız etmeye başladı. Malum şahısla ilgili düşüncelerim belli, ne siyasetini ne de kişiliğini sevmiyorum. Fakat bizim muhalif olmakla ilgili çok ama çok ciddi sıkıntılarımız var. Aşağılamayı siyaset yapmak, eleştirmek; muhalif olmak zannediyoruz. Evet yıllardır Marmara Üniversitesi İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi diploması olduğunu sanırdık. Ama diplomanın sahte olduğu söylenmeye başladı ve başladı bir curcuna. Sahte diploma ile ilgili usulsüzlük ve kanunsuzlukla ilgili konuşalım. Suç duyurularını takip edelim. Bir cumhurbaşkanının yüksek öğrenim mezunu olup olmamasının neyi değiştirip , değiştirmeyeceğini konuşalım. Uzmanlar ne diyor onlara bakalım. ''Kız biliyo musun Emine'nin kocasının diploması yokmuş''larla günün sonunda işi kılıfına uyduracaklar ve  o diploma dürülüp  bize girecek yine.








Hiç yorum yok: