11 Haziran 2016 Cumartesi

Kornadan kaka tahlili


'Korna çalma' hastalığımızla ilgili birazdan - bence-  doğru olan bazı teşhisler koyma kararındayım.
Popomuzdan uydurduğumuz  hareketlerimizi gelenek sanışımıza gösterdiğim tepkileri ''seküler'' bir  davranış  sanmayın dostlarım. Çünkü moda oldu toplumun gösterdiği tepkileri manasız ve saçma bulanlara ''seküler '' demek. 

N'payım, nefret ediyorum. 
Yanlış anlaşılmasın, ben korna sesini sevmiyorum, çalınmasın şımarıklığı gibi bir şey değil bu arkadaşlar. Bu toplumsal bencilliğimizden nefret ediş. Nasıl bu kadar kendine müslüman yaşamayı sevebiliyoruz, nasıl rahatsız olmuyoruz'a verilen doğal bir tepki. Senin işin görülsün de, benim allah belamı versin'e giden bu yolda, tilt olduğum üç şeyi buyrunuz;

SINAV SABAHI KORNASI

''Sınav sabahı korna çalmayın'' diye günler öncesinden uyarma ihtiyacı ; ''Hani bak Pazar sabahı mangala giderken aklını kaybedeceksin ya  yer kapıcaksın diye, heh işte  önündeki arkandakiyle dalaşacaksın; dalaşma. Kornaya basma kardeşim'' in kıssadan hissesidir.

Mangala kanatları  on beş dakika geç atsan hiçbir şey kaybetmezsin. Önceliklerimiz ''etten '' sebep de olsa, kimsenin hayatına müdahale etmemizi gerektirmez.


ASKER KONVOYU KORNASI

Çoğunlukla kızlar çıkar camdan. ''En büyük asker bizim asker'' diye bağırırlar. En öndeki kamera da bu konvoyu çeker. Konvoy yaparken ''en büyük asker bizim asker''e senkronize korna çalar tüm arabalar. Seddülbahir'e patates soyacak eleman lazım çünkü, onun için bu deb debe. Kafalarına göre trafiği durdurular. Kanunsuzluğun en masum hali gibi gözükse de, o an durdukları o trafiğin içinde bir yere yetişme/yetiştirilme çabasında birinin olma ihtimali kafalarından geçmez. Bencil yetiştirilmek, senin için önemli olanın , başkası için de önemli olduğunu düşünmekten başka bir şey değil. Olayın kuru sıkı sıkma boyutunda da, haydarinna rinna rinna rinanay'ın yusuf yusuf versiyonunu görürüz. Cürmü ve poposu yetenler gerçek silah da kullanıyorlar. 
O geçtiğin mahallede yaşlı mı vaaaar, hasta mı vaaar, uyuyan mı vaaar, sabah işe gidecek mi vaaar. Afedersiniz hödük gibi, kalas gibi bir nesil yetiştiriyorsunuz.

DÜĞÜN KONVOYU KORNASI

Kız evine giderken,
Gelini kuaföre götürürken,
Gelini kuaförden alırken,
Gelinle damadı fotoğraf çekimine götürürken, getirirken,
Tekrar kız evine giderken,
Gelinin beline kırmızı kuşak takıldığı sırada aşağıda beklerken,
Nikaha ya da düğün yerine giderken,
Düğünden yeni çiftin evine giderken.

O anlarda bu çift ve eşrafı için dünya sadece onlar için dönüyor sanıldığından mıdır nedir, biz dünyanın gerisinde kalan ''diğerleri''nin bu fuzulinin de fuzulisi gürültü kirliliğinden rahatsız oluşumuz kornalarla ''biz gece sevişicez ha'' alt metni veren tatlı insanları çok ilgilendirmiyor. Yahu tamam. Çalarsın, etrafa ilan edersin, biz de eşşek değiliz ya anlarız siz evleniyorsunuz. Anlarız zaten ayaklı hediye paketi gibi gelin arabasından. Anlarız zaten etrafta koşuşturan çocukların arabaların önünü kesmeye çalışmalarından. Kulağımın arkasına kadar ilan etmene gerek yok aile oluşunuzu. Çok çirkin korna sesi olanlarınız var. Kontağı açtıktan itibaren, kapatana kadar korna çalanın gece beli üşüsün!

Bir ''obua'' çalamıyorsanız da ölün ayrıca.








Sekülerlikle ...






Hiç yorum yok: